Új palackfúvó üzemcsarnok és eszközberuházás Mezőkovácsházán

A projekt keretében új üzemcsarnok felépítése és palackfúvó rendszer telepítése valósult meg. GINOP-1.2.1-16-2017-00183 kódjelű projektünk összesen 87,7 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részült, amely a teljes beruházási költség felét biztosította. A támogatás intenzitása 50%. Az üzemépület használatba vételi engedélye 2019. október 02. napján lett jogerős.

A támogatott projekt keretében új, közel ötszáz négyzetméteres palackozó üzemcsarnok felépítése és palackfúvó rendszer telepítése valósult meg, amelynek szállítója a magyar POLIOL Kft volt. GINOP-1.2.1-16-2017-00183 kódjelű projektünk összesen 87,7 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részült, amely a teljes beruházási költség felét biztosította. A támogatás intenzitása 50%.Az üzemépület használatba vételi engedélye 2019. október 02. napján lett jogerős.

 

  

 


A projekt keretében 484 m2 alapterületű korszerű, fémszerkezetes üzemcsarnok épület került felépítésre Mezőkovácsházán, amelybe új korszerű jelentős mértékben automatizált, IPAR 4.0 konform, hatékonyan működő palackfúvó gépsor beszerzése és beüzemelése. Az eszközbeszerzés keretében a POLIOL Kft szállítótól beszereztünk egy PE-4 UNI típusú automata flakonfúvó gép és egy kompresszorállomást. Társaságunk ennek keretében nem csupán bővítette a palackozó üzem kapacitásait, de egyben a termelési technológia korszerűsítés beszerzései sikeresen megvalósultak 2019.05.30-ra. Az üzemépület használatba vételi engedélye 2019. október 02. napján lett jogerős.

A palackfúvó gépsor magas gyártási kapacitására jellemző, hogy óránként 6000 darab 1,5 literes PET palack fújására képes, a jelenleginél a piaci szereplők által alkalmazottnál sokkal korszerűbb technológiával, hiszen a fújás párhuzamosan 4 fészekben történik, és kifejezetten a stabil minőség érdekében 30 bar fúvónyomású levegővel, ezért a fejlesztés mind társaságunk, mind a régió szintjén innovatív. A beruházásnak köszönhetően a jelenlegi kibocsátási szint többszörösére növekszik. Lehetőség nyílik egyrészt exportra szomszédos Románia felé, másrészt közvetett módon munkahely-teremtés valósul meg a térségben több lépcsőben. A projekt technológiai innovációt hordoz, így a Békéscsabai Szakképzési Centrum vezetősége is kifejezetten érdeklődik a beruházásunk iránt, mert megyei szinten kiemelt eredményként szeretné az oktatás és a szakképzés keretében bemutatni a korszerű létesítményt és a berendezéseket. A berendezések által felhasznált energia egy részét napelemes rendszer biztosítja, így a fejlesztés megfelel a fenntartható fejlődés követelményrendszerének is.

2019-10-02 - Szántó József

vissza
Több mint 50 kiváló TV csatorna! Válasszon kedvenc csomagot!
Internet szolgáltatásunk egyre több helyen elérhető optikai és KTV kábelen.
Hálózaton belül díjmentes IP alapú kábeltelefon, kedvező díjak másodperc alapon.
Hírközlési és közmű-hálózatépítése, fejlesztések, egyéb szolgáltatások.
Impresszum Karrier